نور خطی به عنوان یکی از مدرنترین سیستمهای روشنایی شناخته میشوند که بازده نوری بسیار بالایی دارند. این سیستمها نه تنها با طول عمر بلندی تا انتظار میرود، بلکه مصرف انرژی کمتری نیز دارند. در این مقاله به بررسی انواع چراغهای خطی و کاربردهای آنها در نورپردازی و طراحی داخلی خواهیم پرداخت.
انواع چراغهای خطی
چراغ نور خطی
چراغ نور خطی یک آرایه پشت سر هم از چراغهای ال ای دی است که توانایی ایجاد طرحهای مختلف در طراحی داخلی را دارند. این چراغها باعث ایجاد نور یکنواختی میشوند که ویژگیهای بهتری در نورپردازی ارائه میدهد. با استفاده از چراغ نور خطی میتوان جلوهای خاص و مدرن به طراحیهای داخلی داد. همچنین امکان نصب این نوع چراغها در کنجها یا نقاط زاویهدار وجود دارد. انعطافپذیری بالای این چراغها به طراحان اجازه میدهد تا شکل و طراحیهای خاصی را ایجاد کنند.
چراغ خطی توکار
چراغ خطی توکار در سقفهای کاذب یا بعضی دیوارها نصب میشود. با ایجاد شیارهایی مناسب با ابعاد چراغها در سقفها یا دیوارها، این چراغها به صورت توکار در محل نصب قرار میگیرند. این نوع چراغها میتوانند در فضاهای داخلی از جمله اداری، تجاری یا مسکونی استفاده شوند. نصب صحیح این چراغها باعث مخفی شدن فریم چراغ در شیارها میشود و بیرون زدگی ناخواسته را جلوگیری میکند.
چراغ خطی روکار
چراغهای خطی روکار به عنوان یک گزینه مناسب برای ساختمانهای بازسازیشده شناخته میشوند. این چراغها به دلیل طرحها و رنگهای متنوع، میتوانند در انواع ساختمانهای مسکونی، تجاری و اداری استفاده شوند. نصب آسان و دیدهشدن راحت این چراغها باعث شده تا در اکثر فضاهای داخلی مورد استفاده قرار گیرند. از طراحیهای مختلف این چراغها میتوان در تزیین دیوارها، کنافها و فضاهای داخلی استفاده کرد.
چراغ خطی آویز
چراغ خطی آویز با استفاده از اتصالاتی مانند سیم بکسل به صورت آویز شده و معمولاً بهعنوان یک عنصر دکوراتیو و نورپردازی در داخل فضاها استفاده میشوند. این پروفیلها با ایجاد نوری زیبا و جذاب، به تزئین و زیباسازی فضا کمک میکنند و میتوانند بهعنوان لوستر در سقفها استفاده شوند.
با استفاده از انواع مختلف چراغ خطی و انتخاب مناسب آنها برای هر محیط، میتوانید جلوهی زیبا و کارآمدی را در فضاهای مختلف به ارمغان بیاورید. این ابزارهای نورپردازی با ایجاد نوری مطلوب و با استفاده از فناوریهای مدرن، به تزئین و روشنایی فضاها کمک میکنند.
کاربردهای نور خطی
استفاده از چراغهای خطی در نورپردازی فضاهای داخلی به طراحان امکان میدهد تا به طور خلاقانه با استفاده از لاینهای نوری متناسب با گوشهها و زوایای پلان معماری، جلوهای منحصر به فرد به فضا ببخشند. در فروشگاهها و مراکز تجاری، نور خطی در سقف با امتدادی از روی دیوار، طرح زیبایی مثل حرف L ایجاد میکند و جذابیت بصری فضا را افزایش میدهد.
چراغهای خطی با طراحیها و کاربردهای متنوع، به طراحان و معماران امکان میدهند تا با توجه به نیازها و شرایط فضاها، از این سیستمهای روشنایی مدرن استفاده کنند. با کاربرد صحیح چراغهای خطی، همچنین میتوان به زیباییهای معماری نیز تأکید کرد و فضاها را با جلوههای خیرهکنندهتری تزیین کرد.
نور مخفی برای سقف
بهترین روش برای نصب نور مخفی سقف، شامل ایجاد شیارهایی مناسب با ابعاد چراغ در سقف است. ابتدا ابعاد چراغ را دقیقاً اندازهگیری کنید و سپس شیارهای متناسب با آن را در سقف ایجاد کنید. این کار بهترین راه برای جلوگیری از هرگونه نقص و ایجاد نور خطی یکنواخت بر روی سقف میباشد.
لاین نوری
معرفی لاین نوری
چراغ لاینی توکار، یک نوع از چراغهای نور خطی است که در مراحل ساخت ساختمان به سقفهای کاذب نصب میشود. این نوع از چراغها در جایگاههای اختصاصی در داخل سقف قرار میگیرد، به طوری که ابعاد و شیوه نصب آن با طرح و ابعاد چراغ خطی هماهنگی دارد. به این ترتیب، امکان قرارگیری چراغ لاینی درون این باکسها یا شیارها به راحتی فراهم میشود.
لاین نوری روکار
لاین نوری روکار، به راحتی بر روی سقف، کناف، دیوار و سایر سطوح مشابه نصب میشوند. این نوع پروفیلها با توجه به جایگاه تعبیه شده، بهعنوان یک عنصر دکوراتیو و همچنین روشنایی، بهصورت موثری عمل میکنند.
لاین نوری سقف
لاین نوری یکی از ابتکارات جذاب و موثر در طراحی داخلی فضاها است. این نوع از نورپردازی نه تنها به زیبایی و جذابیت فضا کمک میکند، بلکه به روشهای منحصر به فردی هم برای نورپردازی در مکانهایی با سقف کاذب و یا حفره در سقف، میپردازد. در این مقاله، به معرفی انواع مختلف لاین نوری سقف خواهیم پرداخت و کاربردهای گوناگون این روش نورپردازی را بررسی خواهیم کرد.
دلایل استفاده از لاین نوری
چراغهای خطی به دلیل طول عمر مفید مناسب و قدرت نوردهی بالا، در اماکن عمومی مانند بیمارستانها، فروشگاهها و ساختمانهای اداری به میزان زیادی مورد استفاده قرار میگیرند. طراحی منظم و زیبایی ظاهری آنها، باعث سازگاری با طراحی داخلی و نمای مینیمال محیط میشود. همچنین، امکان نصب آنها در طولهای مختلف و در مکانهای مختلف مانند راهروها به کاربردهای متعددی اجازه میدهد.
مراحل نصب لاین نوری کناف
نصب لاین نوری کناف به ندرت پیچیده است و معمولاً میتوانید با رعایت چند مرحله ساده به آن پرداخته و نتیجهای شگفتانگیز را تجربه کنید:
برنامهریزی
ابتدا باید محلهای مناسب برای نصب لاین نوری کناف را انتخاب کنید. این مکانها معمولاً در اماکنی با ترکیبپذیری طراحی مناسب قرار میگیرند.
نصب اسکلت
برای نصب لاین نوری کناف، ابتدا باید یک اسکلت ساده ایجاد کنید. این اسکلت میتواند از مواد مانند فلز یا پلاستیک باشد. تأکید ما بر این است که اسکلت باید محکم و استوار باشد.
نصب نورگیرها
در این مرحله، نورگیرها به اسکلت نصب میشوند. این نورگیرها باید به گونهای باشند که امکان جابهجایی نور در طول لاین را فراهم کنند.
انواع نور خطی
نور خطی سقف
دستهبندی چراغهای خطی به چند نوع اصلی تقسیم میشود و یکی از اعضای این دسته، چراغهای سقفی توکار هستند. این چراغها برای تمام مکانهایی که دارای سقف کاذب یا امکان ایجاد حفره در سقف وجود دارد، مورد استفاده قرار میگیرند. با توجه به انعطافپذیری کاربردیشان، این چراغها دارای کاربردهای فراوانی در داخلیها هستند.
نور خطی توکار
چراغ خطی لبه دار، مشهور به چراغ با قاب یا فریم، دارای ظاهری زیبا و جذاب است و در انواع نورپردازیها مورد استفاده قرار میگیرد. نصب آسان، نیاز کم به حفره در سطح، وزن سبک، نوردهی مناسب و بهرهوری بالا از ویژگیهای برجسته این نوع چراغها هستند.
انواع مدل های نصب لاین نوری کناف
نور خطی کناف که معمولا به صورت توکار اجرا میشود مدل های نصب مختلفی دارد که به سه دسته تقسیم میشوند
نصب با فنر
نصب با پیچ
قرار گرفتن روی تایل
در نحوه نصب با پیچ به صورت لامپ های هالوژنی قرار میگیرد.
در نصب های با پیچ لاین خطی به سازه پیچ میشود.
در مدل قرار گرفتن روی تایل نور خطی دارای لبه است که این لبه روی تایل قرار میگیرد .
کاربرد نور خطی
چراغهای نور خطی یک زمانی تنها در محیطهای تجاری مانند دفاتر کار، فروشگاهها و … به کار میرفتند. اما امروزه با تنوع ویژگیهایشان، کاربردهای بیشتری پیدا کردهاند. این تغییر نشان از تحول در دیدگاهها به سمت استفاده هوشمندانهتر از نور خطی دارد.
نورپردازی حرفهای با استفاده از نور خطی
استفاده از چراغهای نور خطی امکان نورپردازی حرفهایتری را به ما میدهد. این تجهیزات با طراحیهای مدرن، به محیطهایی که دارای دکوراسیون داخلی زیبا هستند، زیبایی و جلوهای ویژه میبخشند.
کاربردهای نور خطی
از آنجا که چراغهای نور خطی بهخوبی با طراحیهای مختلف سازگاری دارند، میتوانند در تمامی فضاها و مکانها بهکار روند. از سقفها و دیوارهای منازل گرفته تا زیر کابینتها، از دفاتر کار و رستورانها تا کافهها و فضاهای عمومی، این چراغها جایگاه ویژهای دارند.
نظرات (4)
عباسپور
لاینر ها بدون نور هست قیمتش ؟
sazookar
لاین های نوری ما بدون نور هستند و فقط شامل پروفیل دیفیوزر و end cap میباشند
کاظمی
سلام ارسال به چه صورت انجام میشه ؟
sazookar
هر جای کشور که باشید به هر نحوی ارسال انجام میشه چه زمینی و چه هوایی هر طور که برای شما راحت تر باشه